De roos de koningin van de bloemen

 

De  maand februari is gereserveerd voor de koningin van de bloemen: de roos. De majestueuze bloem dankt deze titel aan haar wereldwijde populariteit als mooiste meisje van de klas.

De roos
Rood, wit, geel, roze, paars, oranje en groen. Tweekleurig of meerkleurig. Groot, klein, korte steel, lange steel. Bij een romantische bui ontstaat er al snel een luxeprobleem, want er is overdreven veel keuze. En elk jaar komen er weer tientallen nieuwe variëteiten bij. Bij sommige is het hart van de roos zelfs groen; dit ‘grashart’ is eigenlijk de bloembodem die door de bloem heen groeit.

Verzorgingstips
Wil jij lekker lang van onze rozen genieten:
• Kies een schone vaas en vul deze met kraanwater op kamertemperatuur.
• Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid.
• Zorg dat er geen blad in het water hangt.
• Vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.
• Zet rozen niet op de tocht, in de volle zon of bij de verwarming.
• Zet de rozen niet in de buurt van een fruitschaal. Fruit scheidt ethyleengas af en dit zal de bloemen sneller doen verouderen.

Een prachtboeket met de roos
De roos is perfect voor een klassiek boeket, maar u kunt er ook eindeloos mee variëren. Combineer verschillende kleuren rozen met andere kleuren en soorten bloemen. Zo wordt het boeket verrassend speels en vrolijk, maar blijft het toch stijlvol.

Symboliek van de roos
De hartvormige blaadjes staan voor liefde en vertrouwen en de doornen geven aan dat de liefde niet altijd over rozen gaat. Vooral rode rozen zijn onlosmakelijk verbonden met de liefde, maar wist je dat iedere kleur een eigen betekenis heeft!


Bron Bloemenbureau Holland