Kamerbomen

Stamplanten(kamerbomen) zijn er in vele maten en vormen. Van korte en dunne tot dikke en lange en van grillige vormen tot ranke, rechte stammen. Het zijn decoratieve en luchtzuiverende kleine bomen voor in de huiskamer: het zijn ‘easy care‘ planten, die weinig verzorging nodig hebben!

Een kamerboom is perfect voor studenten of als groen element in kantoren of publieke ruimtes.

Nog enkele tips voor kamerbomen:

  • Hoe bonter de plant, des te lichter de standplaats moet zijn. Wanneer het blad meer bladgroen bevat kan hij met minder licht volstaan. Bladplanten mogen nooit in direct zonlicht, anders verbrandt het blad.
  • Hoe groter en dikker de stam, hoe makkelijker de plant in het onderhoud is. De stam slaat water op, teveel vocht kan zelfs leiden tot het rotten van de stam. In het algemeen geldt: regelmatig water op kamertemperatuur geven en een voetbad voorkomen.
  • Eventueel geel of lelijk blad laten verdrogen en dan weghalen. Wanneer een kamerboom te hoog of minder mooi is geworden kan hij gesnoeid worden, het beste in de lichtarme maanden. Ze kunnen soms ook bloeien, zeker als ze ‘liefdevol ‘verwaarloosd’ worden.
  • Vele stamplanten hebben luchtzuiverende effecten, zeker wanneer de kamerboom een flinke maat heeft.
  •  De houten stammen kunnen met natuurlijke verf allerlei kleuren krijgen, waardoor de Kamerboom een trendy verschijning wordt, zeker in combinatie met een mooie bloempot!

Nog enkele foto’s van kamerbomen en de mogenlijkheden!

Bron foto’s mooiwatplantendoen.nl